Een inspirerende en succesvolle bijeenkomst, hier volgen tips om dit te bereiken:

1. Pak de aandacht
Een inspirerende spreker weet de gasten te bereiken en te enthousiasmeren. Alles draait daarbij om emotie. Laat verhalen vertellen zodat de boodschap ráákt en beter blijft hangen.

2. Helder doel
Zorg dat het doel van de bijeenkomst van tevoren helder is. Communiceer dit duidelijk binnen de organisatie van je evenement en naar je doelgroep toe.

3. Doelgroep bepalen
Zorg dat je duidelijk hebt wie er tijdens de bijeenkomst in de zaal aanwezig zijn. Een publiek met advocaten vraagt een hele andere benadering dan zorgmedewerkers. Creer een duidelijk beeld van de doelgroep om de bendering goed af te stemmen.

4. Check het belang en doel van de gasten/doelgroep
Ga, het bepalen van het onderwerp voor de bijeenkomst na of dit van voldoende belang is voor de doelgroep. Maak een belronde bij je doelgroep en vraag of het hoofdthema goed aansluit op de actualiteit en de beleving van de potentiële deelnemers. Sluit het niet aan pas het dan aan! Vraag dan ook wat ze uit de bijeenkomst willen halen, in welke informatie zijn ze geïnteresseerd? Zo kun je hun doelen van je gasten achterhalen.

5. Verwachtingen managen
Communiceer vooraf de inhoud van de bijeenkomst, de sprekers, agendapunten. Maak duidelijk waarom de doelgroep bij de bijeenkomst aanwezig moet zijn voor bijvoorbeeld een beslissing die wordt genomen, belangrijke kennis die wordt gedeeld of interessante netwerkmogelijkheden.

Lees hier de 12 volgende tips!