Ineens is het weer zover, de kerstborrel en/of nieuwjaarsreceptie staan weer bijna voor de deur! Een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en om iets extra’s te doen voor het bedrijf en zijn medewerkers. Een goed georganiseerde en sfeervolle kerstborrel valt altijd in de smaak. Hier een aantal tips en tricks om er een succes van te maken!

Bij de start van de organisatie van je kerstbijeenkomst breng je het volgende in kaart:

1. Gasten

Bedenk wie je wilt uitnodigen. Alle medewerkers of ook hun partners en kinderen of wellicht ook klanten en relaties. Ga je voor een groot event met veel gasten of hou je het liever intiem?

2. Doel is borrelen

Bij een kerstborrel komen de gasten niet voor het plan van aankomend jaar. Ook willen ze niet aan teambuilding hoeven doen of de cijfers van dit jaar bespreken. De borrel is vooral een gezellig samenzijn, om bij te praten en elkaar ook op een informelere manier beter te leren kennen. Betrek je gasten bij de zakelijke stand van zaken door een korte speech maar geef ze vooral een paar ontspannen uurtjes.

3. Locatie

Afhankelijk van het aantal gasten en het budget bepaal je waar je de borrel wilt gaan houden. Om je gasten te verrassen kun je of kiezen voor een andere locatie dan waar je bedrijf zit òf je kiest ervoor een eigen ruimte compleet om te toveren in een kerstfestival of een skihut met een après-ski party.

Lees hier de andere aandachtspunten voor het organiseren je kerstbijeenkomst! Er staan ook leuke tips in voor locaties die perfect passen bij kerst… zie ook de foto’s!